Lund, 3. april, CRM-selskapet Lime (tidligere Lundalogik) kjøper selskapet Sparta av en kjent eierskare, deriblant Fishbrain-grunnleggeren Johan Attby, Spotifys forrige Europasjef Jonathan Forster og Facebooks Nordensjef Martin Ingemansson. Kundebehandlingsekspertene Lime forsterker dermed sin kompetanse innen gamification samtidig som teamet får flere kompetente utviklere.

I 2017 kjøpte Lime bedriften Netoptions og RemoteX, for å forsterke sin kompetanse innen marketing automation respektive mobil saksbehandling.

Limes vekst har for det aller meste vært organisk siden starten i 1990, og den vil fortsette å være det. Når vi bedriver denne formen for oppkjøp er det for å fylle på med kunnskap for ennå raskere organisk vekst med ennå sterkere tilbud til markedet. Det har hittil vist seg å være en fremgangsoppskrift, sier Erik Syrén, vd for Lime. 

Sparta ble grunnlagt i 2013 av James Pember og har 6 ansatte. Selskapet hjelper bedrifter med å forbedre resultatene sine, blant annet gjennom digitale salgskonkurranser på online-plattformen deres. Blant kundene finnes DI, MTG og Vattenfall. Spartateamet flytter seg nå knapt 2 km, fra Götgatan til Limes Stockholmskontor ved Kungsbroplan.

Lime er den perfekte eieren. Vår felles misjon er å endre oppførsel og arbeidsmåte hos bedrifter for at de skal kunne oppnå sitt fulle potensiale. Etter å ha testet med salg av produktet vårt frittstående har vi nå konkludert med at den gjør seg bedre som en del av et større totaltilbud, sier James Pember, Spartas grunnlegger. 

Lime er en av markedslederne innen CRM (Customer Relationship Management) i Norden. Selskapet omsetter for en kvart milliard. Oppkjøpet av Sparta skjer kort tid etter at de nye deleierne Swedbank Roburs Microcap og bedriftsengelen Martin Gren offentliggjøres. Hovedeiere er siden 2014 investmentselskapet Monterro og Limes ledergruppe.

x

Ytterligere informasjon

Erik Syrén, vd Lime
Erik.syren@lime.tech
+46 70 738 50 72

James Pember
james@spartasales.com
+46 76 026 4007

Om Lime
Lime hjelper bedrifter fra hele Norden med å bli bedre på kundebehandling. Selskapet utvikler og selger digitale produkter for ”Customer Relationship Management”, utvikling og håndtering av kunderelasjoner. Lime ble grunnlagt i 1990 og har 220 ansatte. Bedrifter har kontor i Lund, Stockholm, Göteborg, Oslo, København og Helsinki. Blant de over 50 000 brukerne finnes alt fra små enkeltmannsforetak til store organisasjoner.

Om Sparta
Sparta ble grunnlagt i 2013 og er en SaaS-startup som hjelper organisasjoner med å motivere sine ansatte over tid og dermed oppnå sitt fulle potensiale. Med kontor i Stockholm og 6 ansatte utvikler Sparta software for gamification. Sparta er registrert under selskapsnavnet Hysminai AB.