Det er vanlig å koble CRM-systemet opp mot et eller flere IT-verktøy, som forretningssystemet, e-postklienten, hjemmesiden og markedsføringsplattformen. Men, visste du at det også er mulig å koble den skybaserte telefonsentralen din opp mot CRM-verktøyet ditt? Hvis dette er ny informasjon for deg, så forteller vi mer enn gjerne om hva det innebærer, og hvorfor det burde være helt selvsagt å koble sammen deres to viktigste IT-systemer.

De fleste bedrifter har en eller annen slags telefonsentral, men en skybasert sentral tilbyr bedrifter en plattform til å samle alle typer kommunikasjon på ett og samme sted. Foruten gode gamle telefonsamtaler så tilbyr skybaserte sentraler også videosamtaler, tale- og videobeskjeder, SMS, gruppechatter, konferansegrupper og mye mer. Kort og godt er det et verdifullt verktøy for alle typer kommunikasjon – internt som eksternt. Og akkurat som et CRM-system, hjelper skysentralen deg å bygge gode relasjoner.

Fordelene ved å koble CRM-systemet til en skysentral

En integrasjon mellom CRM-verktøyet ditt og en sky-basert sentral gir ikke bare medarbeiderne dine et verktøy for å jobbe mer effektivt. Det kommer også kundene deres til gode. Takket være integrasjonen kan kunden raskere få hjelp når de tar kontakt med dere. Det tilrettelegger også for at ledelsen kan jobbe mer datadrevet med analyser og tilbakemeldinger, slik at bedriften kan styres i riktig retning og over tid og bli mer effektiv.

Kundeoversikt på sparket

Når du kobler sammen CRM-systemet og skysentralen får du opp all tilgjengelig informasjon direkte på skjermen når du får et innkommende anrop. Dette gir deg full kontroll på viktig informasjon som navn og bedrift på den som ringer, hvilke produkter eller tjenester de har, hva de har fått hjelp til tidligere og mye mer. Dette gir den som tar imot samtalen et godt fundament å møte kundene på, og videre sørge for at kundene får den hjelpen de behøver. Dette letter jobben for ansatte, bidrar til kortere ventetider, kortere og mer effektive samtaler og som et resultat god serviceopplevelse og enda bedre kundeforhold.

Enklere servicehåndtering

Noen ganger vil support få inn forespørsler fra kunder som er vanskelige å håndtere på stående fot. Kanskje trengs det særskilt kompetanse for den ene eller andre problemstillingen. Da letter det arbeidet å rapportere saken i CRM systemet ditt, og at saken videre blir ført til en kollega som kan løse problemet. Med en kobling til skysentralen får du automatisk opp kundekortet når kunden ringer, og kan registrere saken med en gang. Hvis en kunde ringer for å følge opp en sak, kan du også se direkte hvilken sak det dreier seg om, og kan hjelpe dem med en gang. Snakk om enkel sakshåndtering!

Mindre administrasjon

Når du tar imot en samtale fra en kunde som trenger hjelp, så er det en selvfølge å notere all viktig informasjon som blir formidlet og lovet i CRM-systemet. Men hvor fint hadde det ikke vært å slippe å måtte finne bedriften eller personen som du pratet med før du kan gjøre notatene dine? Med integrasjon til skysentralen er denne typen administrasjon en saga blott. Så lenge telefonnummeret som ringer er registrert i CRM-systemet, dukker både navn og bedriftskort opp på skjermen med en gang, slik at du kan begynne å notere på direkten.

Superrask oppringning

Når du ringer rundt til prospekter for å booke salgsmøter så bruker du sannsynligvis alt for mye tid på å skrive inn hvert telefonnummer manuelt, hvis du ikke har CRM-systemet ditt koblet opp til skysentralen din. Du kan slippe å skrive inn lange telefonnummer eller søke rundt i kontaktlister på mobilen din, men finne og ringe en kontakt direkte fra CRM-systemet i stedet. Hvor behagelig høres ikke det ut?

Uslåelig intern kommunikasjon

Vi håper du aldri har ringt en kunde for å gi en pitch, for bare å få svaret at de har blitt kontaktet av en kollega av deg for bare en uke siden angående akkurat samme sak. Dessverre skjer dette alt for ofte hos bedrifter som ikke har en strukturert metode for å samle historikk og informasjon om sine kunder. En integrasjon mellom CRM-systemet deres og en skybasert telefonsentral letter jobben for medarbeiderne å registrere alle typer kontakt med kunder, og gir kollegaene mulighet til å se hvem som sist pratet med kunden og hva som ble diskutert. Foruten historikk over samtaler kan du også lagre opptak av samtaler og talemeldinger i CRM-programmet, slik at du kan finne all viktig informasjon. Du slipper å lete etter kundeinformasjon i ulike systemer og Excel-filer, og kan bruke tid på å bygge kunderelasjoner i stedet.

Grunnlag for analyser og BI

En kobling mellom bedriftssentralen og CRM-systemet gir et fantastisk grunnlag for å jobbe mer datadrevet. Integrasjonen muliggjør analyser av for eksempel hvor mye tid selgerne bruker på en spesiell kunde, eller hvor ofte en kunde ringer til kundeservice. Dette gir et grunnlag til å forstå kundene og identifisere forbedringspotensialet. Hvilke kunder tar opp mest tid hos support og kan trenge ekstra opplæring? Har dere selgere som bruker mye tid på lange kundesamtaler som aldri leder til salg, og hva kan dere i så fall gjøre med det?

Ved hjelp av viktig salg- og kundedata fra deres sentral-CRM-integrering kan dere følge opp på KPI-er? og enkelt hente fram analyser og grunnlag som hjelper dere å styre bedriften dit dere vil og øke effektivitet over tid.

Derfor er integrasjon et soleklart valg

Som du skjønner, så innebærer en integrering mellom CRM-verktøyet deres og skysentralen både spart tid og penger for medarbeiderne. Og ikke nok med det, det fører også til mer fornøyde kunder og en mer effektiv metode for oppfølging og for å styre bedriften i riktig retning.

Vi hos Lime bruker selv Telavox i vårt daglige arbeid, og selvfølgelig er det integrert med vårt Lime CRM-system. Integrasjonen letter arbeidet i hverdagen for vår support og våre selgere, og gir oss verktøyet til å kommunisere effektivt med både kunder og kollegaer i flere ulike markeder. Vi har også flere kunder som har valgt å integrere sitt Lime CRM-system med Telavox, og vi har hjulpet dem med å håndtere selve integrasjonen for at de skal komme i gang med koblingen så smidig og raskt som mulig.

 

Oppdag vår integrasjon